Wat gebeurt er achter de schermen?

Na de Algemene Ledenvergadering van 25 april 2023  heeft uw bestuur o.a. onderstaande taken uitgevoerd;

Huismeester

 • Afspraak met VVE Company gemaakt voor oplevering sleutels, woning etc Victor
 • Afspraak met Groenoord cleaning gemaakt voor bespreking details huismeester/schoonmaak/woning
 • Ontvangstbevestiging sollicitanten met belofte na afspraak Groenoord erop terug te komen

Offerte aangevraagd:

 • 3 tal partijen voor relinen rookgasafvoerkanaal
 • 2 tal partijen voor droge blusleiding, met 1 al een afspraak gepland

Opdrachtverstrekking:

 • Aan Oudshoorn Glasbewassing, plantjes verwijderen onder ramen, losse tegeltjes worden opgeslagen bij de huismeester. De glazenwasser is helaas net geweest, het zal dus nog wel even duren.
 • ABS bliksembeveiliging om de bliksemafleiders op het dak 3 jaarlijks te checken en te repareren wat er kapot is.
 • Binnenschilderwerk reeds door Harry in opdracht gegeven, maar kleurstalen aangevraagd om een enquete naar de eigenaren mogelijk te maken

Bestuur:

 • Nieuwe potentiële bestuursleden benaderd om een datum te prikken om bijeen te komen.
 • Bestuurslid Harry van Veen afgemeld bij de Kamer van Koophandel

Stookkostenafrekening 2022;

 • Laatste check / correcties en mail naar VVE Company, kan volgende week na laatste bespreking verstuurd worden.

Dagelijkse werkzaamheden;

 • Controle facturen op prijsafspraak en levering

Website bijwerken

Week van 1 mei 2023

Begint met oplevering (in aanwezigheid bestuur & VVE Company) sleutels van woning bergingen, technische ruimten Victor. De berging blijkt niet leeg te zijn. afspraak gemaakt dat dit komende week gaat gebeuren. Ook de kast uit de andere VVE berging wordt in de grote berging gezet, zodat er in ieder geval één leeg is.  De woning blijkt erg vies te zijn. Victor geeft aan er niets aan te kunnen doen. Er wordt een schoonmaakbedrijf ingeschakeld. De werkplaats blijkt behalve heel veel troep vrijwel geen gereedschap te bevatten, dit zal aangevuld moeten worden.

Daarna gesprek met Groenoord Cleaning. Afspraak gemaakt dat zij de huismeester Lukasz inzetten, die in eerste instantie door voorman Michael ingewerkt wordt. Michael woont vlak bij onze flat en wil in geval van nood ook s’avonds even overlopen. Er wordt een evaluatiegesprek gepland begin juli zodat er verder bekeken kan worden of Lukasz de huismeesterswoning kan betrekken.

Stikkers geen colportage/verkoop aan de deuren opgehangen.

Kast met papieren in de huismeesterskamer uitgezocht. Contact gehad met diverse verontruste leden die vragen hoe het moet zonder huismeester. 

Afspraak gemaakt met mensen die aangegeven hebben interesse te hebben in assistentie van het bestuur voor a.s. woensdag.. 

Briefjes opgehangen ter informatie van de bewoners. (De Rijnlandflatvrijwilligers even vooraf op de hoogte gesteld) Robin Hensing toonde het fantastische initiatief om plantjes te regelen voor de entree en deze week het gras te willen maaien.

Bestuur heeft de sleutels van de eigenaren opnieuw geordend en maakt een lijst om de eigenaren te informeren. De eigenaren hebben inmiddels een mail ontvangen dat de huismeester pas na drie maanden over de sleutel kan beschikken. Mochten zij de sleutels terug willen, dan kunnen zij dat melden.

Bestelde bordjes verboden toegang voor onbevoegden door huismeester gemonteerd.

Huismeester heeft wederom jongeren gesignaleerd, welke hij weggestuurd heeft.

ABS Bliksembeveiliging komt de boel op het dak op 5 mei a.s. herstellen. De huismeester zal voor begeleiding zorgen.

Facturen gecheckt en betaalopdrachten eruit gestuurd.

Week van 8 mei 2023

Groene Brandbeveiliging komt de droge blusleiding nogmaals op verzoek van het bestuur checken om een offerte uit te kunnen brengen. Zij komen met verbluffend nieuws: 5 minuten op 16 bar getest, de blusleiding blijkt niet lek. Ik krijg een keuringsrapport toegestuurd en heb gelijk gevraagd of zij offerte voor controle van alle blusapparatuur willen maken. (Fire Control wilde ons € 21.164,- incl btw berekenen). Duik nog even in de Fire Control facturen ter vergelijk met deze nieuwe partij om het hele onderhoud over te hevelen en zie nog n fout van € 408.- incl btw. Gemaild, ze beloven een credit nota.

Notulen zijn inmiddels gecheckt, aangevuld en verstuurd, alsmede de uitnodigingen voor de tweede vergadering.

Standaard brieven voor Lukasz de huismeester gemaakt die hij op kan hangen zoals in geval van: glazenwasser, grofvuil, spullen op de gang, fietsen. Klikbordjes geregeld voor de liften. 

Kas Victor nagekeken, verschil gecorrigeerd, bonnen gescand en geld (allemaal muntjes) afgestort bij de bank. 

De berging van de huismeester zal door de nieuwe huismeester aangepakt moeten worden. Er zijn nog veel spullen achtergebleven.

De huismeester heeft de liften al een stuk toonbaarder gemaakt, de kasten in de werkplaats op de begane grond zijn opgeruimd. Nu gaat hij zich tussendoor op de hardstenen plinten van de trappen focussen. Hij pakt iedere dag een trap aan. Tags voor de entree inleren, gaat inmiddels ook goed. Nu moet er nog even contant afgerekend worden, maar binnenkort gaan we betaalverzoekjes voor dergelijke zaken sturen.

 

Mededelingen

Verduurzaming Rijnlandflat

Wij zijn bezig met het verduurzamen van het gebouw. Led-verlichting We gaan geleidelijk over naar led-verlichting. De fietsenstalling en ontmoetingsruimten zijn inmiddels klaar. In een

> Lees meer