Verduurzaming Rijnlandflat

In het licht van de klimaatdoelstellingen zijn we bezig met het verduurzamen van het gebouw.

Led-verlichting
We gaan geleidelijk over naar led-verlichting. We zijn begonnen met de permanent brandende lampen in de fietsenstalling. De verlichting in de ontmoetingsruimten in de gangen was al eerder aan vervanging toe, deze is vervangen voor led-verlichting. In de gangen hebben we een proef gedaan om vast te stellen of we met minder lichtpunten toekunnen. Als de voorraad reservelampen op is, willen we daar ook ledverlichting aanbrengen.

Dubbel glas
De grote ramen van de appartementen hebben allemaal dubbel glas. Bij een aantal appartementen zijn de overige ramen door de eigenaren al voorzien van dubbel glas. We zouden graag zien dat dit ook bij de andere appartementen gebeurt. Als we dit gezamenlijk doen kan dat schelen in de kosten.

Isolatie
Het dak is geïsoleerd. Wat de mogelijkheden zijn voor het isoleren van buitenmuren en de borstweringen onder de ramen, is nog in studie.

Verwarmingsinstallatie
We kunnen niet zomaar ‘van het gas af’. Het gebouw leent zich niet voor een warmtepompinstallatie. Zo’n installatie levert water met een relatief lage temperatuur en dat is alleen geschikt voor supergoed geisoleerde gebouwen. In de toekomst is het misschien mogelijk dat we gebruik kunnen maken van stadsverwarming. Ook is denkbaar de cv-ketel met waterstof gestookt kan worden.

Mededelingen

Verduurzaming Rijnlandflat

In het licht van de klimaatdoelstellingen zijn we bezig met het verduurzamen van het gebouw. Led-verlichting We gaan geleidelijk over naar led-verlichting. We zijn begonnen

> Lees meer

Barbecue 2019

De laatste barbeque was alweer op vrijdag 30 augustus 2019. Victor had alles, met hulp van een paar enthousiaste vrijwilligers uitstekend verzorgd. Het weer was

> Lees meer